Backpacken in Chili – Santiago en Valparaiso

 • Backpacken in Valparaiso
 • Straatbeeld Santiago Andes op de achtergrond
 • Chris in Valparaiso
 • Uitzicht in Santiago vanuit AirBnB appartement
 • Streetfood op Vega Markt Santiago
 • Machweg op de Vega markt
 • Vega Markt in Santiago Foodie paradise
 • Restaurant Aqui esta Coco in Santiago Marlous in haar nopjes
 • Valparaiso hellingen Unesco heritage
 • Valparaiso Chili Graffiti
 • Valparaiso uitzichten
 • Valaparaiso Uneso heritage

Backpacken in Chili – Santiago en Valparaiso

We lopen achter met het plaatsen van verhalen op dit reisblog. De bestemmingen wisselen sneller dan dat we met het uploaden van foto’s bij kunnen houden. Meestal is de internetverbinding zo traag dat het niet lukt. En een bericht zonder foto’s is ook zo saai. Hier moet ook wel even bij gezegd worden dat Chris niet lui achterover hangt terwijl ik de berichten schrijf. Integendeel. Menig uur is hij al bezig geweest met het opzetten van de techniek achter deze site. Alle fancy onderdelen, zoals de locatie tracker en onze wekelijkse update mail, zijn door Chris gemaakt. Heb je je voor dat laatste trouwens al ingeschreven? Zo niet, zie hiervoor het veld onderaan elke pagina.

Low budget slapen

Wanneer Chris met ons blog bezig is, ontferm ik me over ons reisschema. We hebben ons namelijk een beetje verkeken op het feit dat het hoogseizoen is. Dat betekent dat veel hotels zijn volgeboekt of boven ons budget geprijsd zijn. Ik besteed veel tijd aan het afstruinen van internet voor de beste deals, want als wereldreizigers hebben we een ander budget dan wanneer we vakantiegangers zouden zijn.

In Santiago is het me wel gelukt om wat leuks te vinden. Een leuk appartementje via AirBnB midden in het centrum. In Valparaiso werd het een ander verhaal. Hier hebben we onze eerste basic hostel-ervaring gehad en een soort van badkamer met anderen moeten delen. Daar tegenover stond wel een mooi uitzicht en een lagere prijs.

Smulpapen en cultuursnuivers

Terug naar Santiago. We hebben in 4 dagen tijd veel van de stad gezien. Lekker rustig aan, want het was warm. Einde middag steeg het kwik zo naar 38 graden. ‘s Nachts is het wel fris, dus lekker slapen was geen probleem. Zoals van ons te verwachten valt, hebben we vooral veel gegeten en zijn we op zoek gegaan naar de beste food-adresjes. Meerdere markten zijn afgevinkt. Mede omdat je daar verrassend goed en goedkoop kunt lunchen. Naast vis, eten de Chilenen veel zware vleesschotels. Meestal niet gegrild zoals in Argentinië, maar in de vorm van stevige stoof- of stamppotten. Stamppot? Ja, echt! Het lijkt er in elk geval op. Gedroogd vlees, in ons geval van paard, met pompoen en aardappel.

Cultuur wordt gepromoot en gesubsidieerd in Santiago. Op zondag konden we zo voor minder dan 1 euro de hele dag in- en uitstappen op de speciale cultuur-buslijn. Een erg handige low budget tip van Lonely Planet. En leuk! Maar de high light was een etentje (ja… weer eten…) bij een van de beste restaurants van de stad, Aqui Esta Coco. Eigenaar daarvan is toevallig een oude vriendin van de moeder van Chris. We kregen die avond een vip-treatment van jewelste. Na de vraag ‘wat lusten jullie’ beantwoord te hebben met ‘alles’, hebben we geen menukaart meer gezien. Van alles kwam voorbij en na de Alaska King Crab in Miami, kan ik nu ook de King Crab uit de koude zuidelijke zeeën van Chili afvinken. Wat een feestavond!

Dromerig Valparaiso

Valparaiso was van een andere orde. Deze havenstad stond al lang op mijn lijstje. Waarom weet ik niet. Misschien vanwege het dromerige imago? De realiteit was anders. Rommelig en smerig was onze eerste indruk. Zo snel mogelijk weg hier, was de tweede. Maar na een nachtje slapen en na de mooie uitzichten op de oceaan in ons te hebben opgenomen, waren we in staat om ook het andere Valparaiso te zien. Namelijk een stad met veel creatieve en vrij denkende mensen. Dit uit zich in de kunstwerken die je overal ziet. Van graffiti tot straatoptrendens. Alles is een beetje laid back, waardoor er een leuk sfeertje hangt. De stad is tegen verschillende heuvels aan gebouwd, dus je ontkomt niet aan flink wat bil- en kuitspier training. Zeer welkom voor ons. Konden we eindelijk een beetje trainen ;-).

Inmiddels heeft onze wereldreis ons naar Mendoza in Argentinië gebracht. Een bestemming waar we vanwege de wijnen al lang naar uitkeken.

Plaats je reactie

[google-translator]