Miami, de poort van Zuid-Amerika

 • Machweg - Miami Beach eigen reisgidsfoto
 • Chris voor de Clay Hotel - eerste budget hotel
 • Machweg fietsten Miami Beach
 • Miami Beach zonsondergang
 • Machweg ontbijt
 • Miami Beach life
 • Heerlijk lunchen op Espanola way - Miami Beach
 • Machweg bij Yuca Cuban Cuisine
 • Machweg bij Joe's Stone Crab

Miami, de poort van Zuid-Amerika

Twee dagen stonden op de planning voor deze stad. Donderdag en vrijdag. Eigenlijk alleen omdat we hier over moesten stappen voor onze volgende bestemming: Santiago. Voor het eerst stonden we écht op eigen benen, spannend.

Einde verhaal dus wat betreft luxe leenauto’s, taxi’s, etc., maar gewoon met de bus van luchthaven naar Miami Beach. Ik had van tevoren een hotel geboekt in de categorie ‘best south beach budget deal’ uit de Herald Tribune. Dit is goed bevallen, want we kregen in plaats van de geboekte kleine kamer, een enorme family room, jippie!

De eerste (kilo)meters met de backpacks op onze rug zijn gemaakt. We vielen daarmee op een leuke manier uit de toom op straat in een stad waar uiterlijk duidelijk erg belangrijk is. Chris heeft er nu alleen nog spierpijn van. De grote vraag is sindsdien: wat kunnen we lozen? Onze voorlopige conclusie: niet veel. Dat wordt dus weer sjouwen naar de volgende bestemming.

In twee dagen kun je niet heel Miami zien, dus hebben we ons beperkt tot Miami Beach. Vooral veel rondgelopen, getourd op gehuurde fietsen en vanaf terrasjes naar andere mensen gekeken. En je ziet wat voorbij lopen op een dag… Van compleet zatte Amerikanen die met vakantie zijn, slecht geklede zakenmannen en blonde opgeblazen bimbo’s, tot stijlvolle modellen types, knappe latino’s en een handjevol backpackers.

De highlight was een etentje bij Joe’s Stone Crab. Je kunt wel raden wat wij daar hebben gegeten… Krab. En niet zo’n beetje ook. Stone crab en king crab poten tot ik alleen nog maar ‘krab’ kon zeggen. Zo lekker! Daar kan menig Frans fruit de mer restaurant nog een puntje aan zuigen. Voor de overige maaltijden had ik me ingesteld op fast food, maar ook dat viel mee, want op zo ongeveer elke straathoek kon je voor een schijntje verse sushi kopen. Aan leuke Italiaanse koffiezaakjes met broodjes ook geen gebrek.

Na al het lopen en fietsen waren we goed moe, dus tijdens onze nachtvlucht naar Chili hebben we beiden redelijk goed kunnen slapen. Hoe het ons tot nu toe in Santiago en Valparaiso bevalt lees je in de volgende update!

2 reacties

 1. Geplaatst door Miel op Beantwoorden

  Na jullie uitgezwaaid te hebben in A’dam, volg ik jullie nu een kleine drie weken. Het is heerlijk jullie verhalen te kunnen lezen, jullie foto’s te kunnen zien. Wel moet ik toegeven dat de ♀-helft van jullie reisgezelschap lichtelijk beter op de geüploade plaatjes oogt dan de ♂-helft. Toegegeven die ruige bergschoenen op onze koloniale eilanden hadden ook wel wat. Zie ik krabbenpoten of ander zee- of landgeneuzel, dan verbruik ik een hele rol Maestro, servetten hebben onvoldoende absorptievermogen. Ik weet dat iemand die jullie zeer dierbaar is, jullie gisteren de vraag gestuurd heeft of jullie reis nu gaat om: glampacking, backpacking of nopacking. De beelden van de meest heerlijke schotels gezien hebbende, hoop ik dat het in jullie geval niet gaat over een vierde optie: frontpacking. Liefs, Miel

 2. Geplaatst door Dutchies op Beantwoorden

  Spierpijn…? Chris je had toch die rolkoffer genomen? Hihi

Plaats je reactie

[google-translator]