Liebster Award nominatie!

Liebster Award

Liebster Award nominatie!

Mede-blogger Saskia van ‘Groeten uit‘ heeft ons genomineerd voor de Liebster Award. Dit is een tag die bloggers aan elkaar doorgeven met als doel beginnende blogs meer bekendheid te geven en de personen erachter te leren kennen. De blogger die jou nomineert heeft 11 vragen voor je klaarstaan. Deze beantwoord je op je eigen blog. Vervolgens nomineer jij ook weer bloggers en zorg je voor 11 nieuwe vragen. We gaan deze uitdaging graag aan, want dankzij Saskia’s vragen konden we mooi weer even stilstaan bij waar we allemaal mee bezig zijn!

Vraag en antwoord

Als wat voor soort reiziger typeer je jezelf?
Leuke vraag, hier hebben we het regelmatig over. De term flashpackers sluit misschien het beste aan. Het Lonely Planet midrange budget is vaak op ons van toepassing, maar wanneer we op een mooie plek aan de cocktails zitten voelen we ons ook weleens ‘glampackers’. We gaan graag naar goede restaurants die we afwisselen met lokaal eten op straat of de markt. We hebben allerlei technische gadgets in onze backpacks en slapen bijna altijd in een tweepersoonskamer met eigen badkamer.

Naar welke bestemming ging je eerste verre reis? En waarom juist daarheen?
Chris: Nederlandse Antillen. Op bezoek bij familie.
Marlous: Dominicaanse Republiek. Eerste verre reis als puber met mijn ouders.
Samen: Thailand. Dit was voor ons beiden ook de eerste keer dat we met een backpack reisden. Het land is makkelijk te bereizen en daarom een goede bestemming voor een eerste zelfstandige verre reis zonder concrete planning. We vonden het een fantastische ervaring en na een stel op wereldreis te hebben ontmoet is daar ook het zaadje geplant voor onze eigen reis.

Wat is je grootste reisirritatie?
Aan contant geld komen. De eerste uitdaging is vaak om een automaat te vinden die Maestro pasjes accepteert. Vaak spugen de apparaten het pasje na het hele menu te hebben doorlopen zonder geld weer uit. De tweede uitdaging is om een automaat te vinden die zonder extra kosten geld geeft. We zijn een jaar weg en als je per bedrag dat je pint een fee moet betalen naast de bankkosten die je sowieso al hebt, dan loopt het snel in de papieren. Het is voor ons daarom een sport een ‘gratis’ automaat te vinden. Het is al meerdere keren voorgekomen dat we een paar uur zoet waren met het zoeken naar geld. Het is inmiddels niet echt meer een reisirritatie, maar meer een onderdeel van de reisroutine. Net als 1 of 2 keer in de week op zoek gaan naar een wasserette.

Welk boek raad je andere reizigers aan?
Te Gek! van Remco Dijkstra.  Chris heeft het al uit en ik ben het nog aan het lezen. Het gaat over een Nederlandse Psychiater in opleiding die op wereldreis is gegaan. Hij schrijft op een leuke manier over zijn persoonlijke ervaringen en de bestemmingen. Veel van wat hij meemaakt is voor ons herkenbaar. Wat ons betreft een aanrader voor elke reiziger!

Wat is je favoriete (reis) quote?
“We travel not to escape life, but for life not to escape us” onbekende auteur.

Wil je je grootste reisblunder met ons delen?
Die moeten we nog maken! Afkloppen… Al maken we dagelijks wel een kleine blunder mee. Deze zijn meestal gerelateerd aan de taal. Chris is bijvoorbeeld wel eens lui als het om vervoegingen in het Spaans gaat. Hij kan dus gerust aan iemand vragen ‘kun jij naar je wc gaan?’, terwijl hij bedoelt ‘mag ik je wc gebruiken?’.

Wat mis je het meeste van Nederland als je op reis bent?
We hebben nog geen moment heimwee gehad, maar op sommige momenten zouden we graag onze vrienden en familie in de buurt hebben.

Hoe ziet je ideale vakantie eruit?
Uuhhm, de combinatie van alles wat we doen tijdens deze reis! Steden afwisselen met natuur, lekker eten, stranden en azuur blauwe zee, weinig andere Nederlanders, veel lokale mensen, kleinschalige accomodaties. Is dit niet heel standaard?

Wat is je favoriete buitenlandse gerecht?
Dat is in elke plaats weer anders. We proberen zoveel mogelijk de gastronomie van het land uit. In simpele lokale eethuisjes, maar ook de luxere restaurants die een twist geven aan de traditionele keuken van dat land. We zeggen altijd ‘When in Rome, do as the Romans do’. Hier in Peru aan het strand eten we bijvoorbeeld ceviche bij de visser thuis (Chris zijn favoriet) en in Lima hebben we al twee restaurants van de beroemde chef Gaston Acurio bezocht. Het lekkerste wat ik daar geproefd heb was een hapje van filodeeg gevuld met gestold kippenbloed, de naam ervan weet ik helaas niet meer.

Waar word je gelukkig van?
Door het reizen zijn we ons beweust van het hier en nu. Dat maakt ons erg gelukkig. Ik word op dit moment bijvoorbeeld erg blij van de zee die ik op de achtergrond hoor en op andere momenten van een goed bed of op een bankje zittend het lokale leven aan me voorbij te zien gaan. Wij voelen ons heel bevoorrecht dit jaar te kunnen reizen zonder naderhand directe verplichtingen te hebben. We hebben geen baan waar we aan vast zitten en daardoor kunnen we heel onbevangen over de toekomst nadenken.

Wat zijn volgens jou de vooroordelen over Nederland(ers)?
Dat we allemaal blond zijn. Dit zijn wij dus niet en dat levert vaak leuke gesprekken op met locals. Soms denken ze echt dat we ze voor de gek houden.

Machweg nomineert

De volgende reisblogs lezen wij met veel plezier en nomineren we daarom graag voor de Liebster Award:

 • Lia en Bart van A World of Food, de insteek van hun blog spreekt ons als foodies erg aan.
 • Irene en Thijs, de reisverhalen die zij schrijven zijn erg leuk om te lezen.
 • Rutger en Hilde, wij leggen gedeeltelijk dezelfde route af, maar in omgekeerde volgorde. Uit hun blog halen we inspiratie.

Dit zijn de 11 vragen die wij voor hen hebben:

 1. Hoe typeren jullie jezelf als reiziger?
 2. Wat zouden jullie graag van deze reis willen leren?
 3. Wat is het meest vreemde wat jullie tot nu toe op reis hebben gegeten?
 4. Hoe ziet een gemiddelde reisdag er bij jullie uit?
 5. Zijn jullie altijd samen of ondernemen jullie ook regelmatig dingen los van elkaar?
 6. Hoeveel kilo aan spullen hebben jullie per persoon bij jullie? Echt alles! En ben je daar tevreden over?
 7. Welk aspect van het reizen is tot nu toe echt anders dan jullie je hadden voorgesteld?
 8. Wanneer zijn jullie voor het laatst ‘out of your comfort zone’ getrokken en waarom?
 9. Waar halen jullie inspiratie om te bloggen vandaan?
 10. Zijn jullie van plan na de reis nog wat met jullie blog te doen?
 11. Welke tip hebben jullie voor andere bloggers?

6 reacties

 1. Geplaatst door Marianne op Beantwoorden

  Haha, even reageren op je antwoord op vraag 9 Marlous: Gestold kippenbloed??? Moet ik denken aan jaren terug… net terug in Nederland. Eten bij de familie Torres in Vianen. Heerlijk vond je de Fideos met een lekkere Rode saus… (bijna net zoiets als spaghetti)… tot je hoorde waar de saus van gemaakt was… gestold bloed…

 2. Geplaatst door Saskia op Beantwoorden

  Super leuk om jullie reacties te lezen en heel herkenbaar allemaal ook! :)

 3. Geplaatst door Thijs op Beantwoorden

  Dank voor de nominatie :) Ga m’n best doen op de vragen en uiteraard jullie blog lezen nu
  Irene & Thijs

 4. Geplaatst door Rutger en Hilde op Beantwoorden

  Hoi Marlous en Chris, bedankt voor de nominatie, hartstikke leuk! Ook wij gaan met jullie vragen aan de slag! :-) En wat een mooie website hebben jullie, en een indrukwekkende reis!
  Tips voor Japan: als jullie gaan rondreizen (trein) dan is een Japan Rail Pass zeer aan te raden qua kosten. Deze is alleen buiten Japan te koop. Ook zijn goede hostels / hotel vrij snel volgeboekt: enkele dagen van te voren boeken dus. En check of er tijdens jullie verblijf nationale feestdagen zijn: dan is vooraf boeken een echte must! Voor een verblijf in Tokyo zouden wij de wijk Asakusa aanraden: fijn! Voor overige dingen, zie ons blog natuurlijk! :)
  Enjoy your travel!! Groetjes,
  Rutger & Hilde

  • Geplaatst door Chris op Beantwoorden

   Bedankt voor jullie tips! Erg fijn! Na 5 maanden grotendeels op de bonnefooi te hebben gereisd is onze Japan reis plannen even omschakelen. Onze Rail Passes liggen gelukkig wel al in Lima op ons te wachten.

 5. Geplaatst door Hilde op Beantwoorden

  Graag gedaan! Dat was voor ons ook even wennen inderdaad,haha.
  Heel veel plezier gewenst daar: wij zullen jullie blogs over Peru lezen ter inspiratie: dat is onze laatste bestemming (over 4,5 week).
  Helaas is ons blog, via offexploring, niet zo handzaam als jullie prachtige website: de links naar jullie site of naar de blogs van onze Liebster-genomineerden werken inderdaad niet.. Maar goed, ouderwets knippen en plakken lukt wel :-)

  Enjoy!

Plaats je reactie

[google-translator]